Corona heeft ons stilgezet, persoonlijk maar ook als samenleving en als kerk. We kregen tijd voor bezinning en reflectie, maar keken we ook in de spiegel en stelden we onszelf écht de vraag: wie zijn wij, hoe leven wij? Bij de keuzes in beleid en in de praktijk van de gemeente wordt duidelijk dat de coronacrisis ons doet nadenken over waar het als kerk van Jezus Christus echt om gaat. Tegelijkertijd brengt het wellicht ook dingen aan het licht die misschien al langer schuurden.

Na de zomer probeerde de kerk op te krabbelen, om gelijk weer geraakt te worden door de tweede coronagolf. Spoelt deze het kleine vuurtje dat nog brandde verder weg? Gloeiende kooltjes hebben elkaar nodig om te blijven branden. En verlangen we ook niet meer dan ooit naar de gemeenschap waarin we ons laten bemoedigen door het evangelie en waar we ons aan elkaar warmen? We geloven dat de heilige Geest ons aan wil vuren. Maar hoe wakkeren we elkaar in de kerk aan om ook in deze kille tijd met God onze weg te gaan? Vanuit deze vragen starten de GZB|HGJB|IZB starten een gezamenlijke campagne #daaromzijnwekerk. Met zoveel mogelijk lokale kerken in Nederland willen opnieuw gaan ontdekken en ervaren wat de kern van gemeente-zijn is.

De kern van deze campagne:

  • Inspiratie ontvangen om het over de kern van kerk-zijn te hebben
  • Met jongeren en ouderen ontdekken hoe we als kerk het Evangelie delen
  • Elkaar ontmoeten en spreken op hartsniveau

Via sociale media en een divers aanbod aan video- en gespreksmateriaal nodigen we gemeenten in Nederland uit om mee te doen. Niet omdat we het zoveelste project willen starten, maar omdat we geloven dat het er nu op aankomt!

garidy-sanders-0m1zTcIy_ag-unsplash
youtube-video-thumbnail
Abonneer je op ons kanaal